Sängynvaihto nosti JVG-Jaren luovuuden uudelle tasolle – ”Lyriikat putoavat kynästä herkemmin”

Tempur auttaa kiireistä muusikkoa palautumaan, myös Malagasta.

”Tähänhän voisi jo nyt nukahtaa.” Jare Brand ja manageri Joonas Isopahkala kävivät Tempurilla testaamassa moottorisänkyä.

Ku taakse jääny Malaga ja Villa Romantica / Ei oo vihreempää vieraalla kukkulal / Himaan Tempurin avaruussukkulal”.

Näin riimitellään Gasellien ja JVG:n kappaleessa Mitä mä Malagas?

Keväällä 2018 JVG:n kaikkakalenteri ennusti ennätysaktiivista lava-aikaa tulevalle sesongille. Suositun rap-duon toinen jäsen Jare Brand oli kuitenkin huolissaan selkänsä hyvinvoinnista ja unensa laadusta sekä niiden vaikutuksesta esiintymisiin.

Räppärin täytyy hallita instrumenttinsa eli äänen lisäksi kehonsa ja mielensä sekä olla läsnä. Hyvä vireystila on ehdoton lähtökohta sille, että esiintyjä sisäistää oman tulkintansa.

Jaren tavoite esiintymisessä on päästä tilaan, jossa asiat tuntuvat sujuvan kuin itsestään. Tästä flow-tilasta on helpompaa heittäytyä ja olla reagoiva niin yleisön kuin toisten esiintyjien suhteen.

Työkykyä ylläpitämään hänen piti löytää itselleen paras nukkumisergonominen ratkaisu.

Tempurin avulla kohti parempaa itseä

Taustaselvityksen ja managerin kanssa pidetyn työkykypalaverin jälkeen ratkaisuksi osoittautui maailman suurin vuodevalmistaja Tempur, jossa innostuttiin yhteistyön mahdollisuudesta.

Tempur sopii kaikille ja sillä on tyytyväisimmät käyttäjät. Parhaiden mahdollisten tulosten varmistamiseksi Jaren uni ja toimintakykymuutokset otettiin kuitenkin seurantaan unipäiväkirjalla ja nukkumiskyselyllä.

Unta seurattiin kahdessa jaksossa; tavallisella sängyllä ja Tempur-vuoteessa nukuttaessa. Tempur-jakso sijoittui keskelle kuumaa ja kiireistä keikkakesää, jolloin artistin työtunnit olivat yötunteja merkittävästi runsaammat.

Unipäiväkirjan mukaan Jaren normaali nukkumaanmenoaika tarkastelujaksoilla oli aamuyöllä kello 1-5 välillä ja herääminen sijoittui kello 9-13 välille, lyhyimmän yön ollessa vain 5 tuntia ja 40 minuuttia. Näillä rytmeillä oman parhaan potentiaalin löytäminen on haastavaa, eikä tavanomaisuuteen voi tyytyä vuodetta valittaessa.

Vähemmän unta, enemmän virkeyttä

Tarkastelujaksoja verratessa paljastuikin, että Jare ehti kiireiden takia nukkua Tempurilla vähemmän kuin tavallisella sängyllä, mutta silti hänen kokemansa virkeys oli Tempurilla (75 %) parempaa kuin tavallisella patjalla (58 %).

Unipäiväkirja selittää parempaa virkeyttä unen laadun paranemisella. Esimerkiksi Jaren öisten heräilyjen määrä väheni 67 prosenttia Tempurilla nukuttaessa.

Tavallisella patjalla uni oli katkonaista ja liikehdintää oli paljon. Hyvän ja paineettoman asennon löytäminen etenkin selälle oli vaikeaa. Tempur-vuode muutti nämä asiat täysin:

– Patja on aivan älyttömän mukava ja mies solahtaa heti oikeaan nukkumisasentoon kuin riimit toisiinsa. Selän jäykkyys ja kivut jäivät vanhalle patjalle. Tyyny auttaa merkittävästi hyvän asennon saamisessa. Laitoin tyynylle arvosanaksi erinomainen, Jare hymyilee.

Suosittelee Tempuria esiintyville artisteille

– Alettuani nukkumaan Tempur-patjalla, -peitolla ja -tyynyllä olen palautunut esiintymisistä, treenailusta sekä keikkailusta paremmin kuin aikaisemmin. Samoin yleinen vireystaso on noussut unen laadun parannuttua, Jare listaa positiivisia vaikutuksia.

Hän on huomannut muutoksen myös konkreettisesti omassa työssään.

– Tämä tietysti vaikuttaa myönteisesti niin esiintymiseen kuin esimerkiksi kirjoittamiseen. Mielestäni lyriikat putoavat nyt kynästä herkemmin. Näen muuten nykyisin uniakin enemmän ja nehän ovat sanoittajalle mitä parhainta lähdemateriaalia.

Jare tietää kokemuksesta, että kiertueella unen määrä jää joskus vähiin ja nukutaan useilla erilaatuisilla patjoilla. Kotona nukuttu uni on siksikin tärkeää palautumisen ja virkeyden kannalta.

Omalta osaltaan Jare ratkaisi keikkamatkoilla nukkumisen haasteita hankkimalla Tempur-matkapatjasetin, jolla voi parantaa minkä tahansa vuoteen ominaisuuksia.

– Nyt kun on Tempurin matkapatja ja tyyny käytössä, ehkä siellä Malagassakin voisi viivähtää muutaman päivän pidempään, Jare naurahtaa viime kesän hittiin viitaten.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen. Tämä käyttäjäkokemus on osa TEMPURin markkinointia. TEMPUR-käyttäjien kommentit ovat henkilökohtaisia, ja muilla kuluttajilla voi olla erilaisia kokemuksia TEMPUR-tuotteista.  Kärsiessäsi vakavista selkä- tai niskakivuista, ota yhteyttä lääkäriisi.