Pikajuoksija Lotta Harala vaihtoi sänkynsä Tempuriin ja nukkuu nyt liki tunnin pidempään joka yö

Lotta Harala ei enää juurikaan herää öisin ja unen kesto on pidempää.

  • Pikajuoksijalla oli aiemmin vaikeuksia löytää hyvä nukkumisasento. Myös selkä puutui öisin.
  • Lotta Harala, samoin kuin moni muukin huippu-urheilija, on vaihtanut vuoteensa, tyynynsä ja peittonsa Tempuriin.

Aitajuoksija Lotta Harala kertoo aina pitäneensä nukkumisesta erityisen paljon.Huippu-urheilijan harmina olivat kuitenkin aikaisemmin yölliset selkäkivut, selän puutuminen ja vaikeus löytää hyvä nukkumisasento.

Lotta vaihtoi patjansa, tyynynsä ja peittonsa Tempuriin.

Samalla urheilijan unen laatua ja -pituutta mitattiin nukkumiskyselyllä ja unipäiväkirjalla.Tarkastelujakson aikana selvisi, että Lotta nukkuu keskimäärin 50 minuuttia pidempään joka yö.Lotan nukahtaminen oli myös nopeampaa 92 prosentissa tarkastelujakson öistä.

-Yölliset selkäkivut ovat nyt historiaa, samoin yöllinen heräily on jäänyt lähes täysin pois enkä enää juuri kääntyile sängyssä. Ja tosiaan, nyt yöt tuntuvat pidemmiltä, Lotta sanoo.

Nukkumisergonomiaan perehtynyt fysioterapeutti Pasi Koistinen sanoo, että paria öistä vessakäyntiä lukuunottamatta heräilyä ei pitäisi öisin tulla. Jos tulee, oma nukkumisergonomiansa kannattaa tarkistaa.

-Usein ajatellaan, että vain selkäkipu on syy vaihtaa patjaa, mutta myös levoton liikehdintä vuoteessa kertoo patjan tai sijauspatjan olevan jo elinkaarensa päässä tai muuten nukkumisergonomiaan sopimaton, Koistinen sanoo.

Lotta Harala huomasi, että Tempuriin vaihdolla oli positiivisia vaikutuksia myös hänen harjoittelunsa.

-Olen huomattavasti virkeämpi heti aamulla ja päivisin vireystila pysyy hyvänä.Olen valmiimpi harjoituksiin ja palautuminen on ollut selkeästi parempaa.

FAKTAT

  • 1970-luvulla NASA:n tiedemiehet kehittivät pehmustemateriaalin helpottamaan astronauttien kohtaamaa G-voimaa.
  • Tämä viskoelastinen lämpöön reagoiva materiaali tunnetaan nykyään nimellä Tempur.
  • Tempur-materiaali tukee kehoa ja muotoutuu täysin vartalon mukaan.
  • Vartalon paino jakautuu patjalle tasaisesti ja näin painerasituksen aiheuttama epämukavuus vähenee.
  • Tyynyn ja patjan tarjoama tuki ja oikea nukkumisasento varmistavat hyvän nukkumisergonomian ja unen laadun paranemisen.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen. Tämä käyttäjäkokemus on osa TEMPURin markkinointia. TEMPUR-käyttäjien kommentit ovat henkilökohtaisia, ja muilla kuluttajilla voi olla erilaisia kokemuksia TEMPUR-tuotteista.  Kärsiessäsi vakavista selkä- tai niskakivuista, ota yhteyttä lääkäriisi.