Paremmalla unella parempaa toimintakykyä – Lapinjärvitalot luottavat Tempuriin

Kouvolan asuntomessuilla esitellään kaksi senioriasumiseen konseptoitua Lapinjärvitaloa. Tempur valikoitui vuodetoimittajaksi paitsi toimintakykyä edistävien ominaisuuksiensa niin myös muotoilun ansiosta.

Uudistunut, CE-merkitty North-vuode edistää terveyttä sekä toimintakykyä ja on samalla esteettisesti upea esine!

Kouvolan asuntomessuilla esitellään kaksi senioriasumiseen konseptoitua Lapinjärvitaloa. Täysin puurakenteiset, alle 50 m2 talot ovat suunniteltu esteettömiksi ja asujan helpoksi hahmottaa. Lapinjärven kunnan kehittämishankkeen pääyhteistyökumppanit ovat ARA ja Aalto-yliopisto, muina asiantuntijoina mm. työterveyslaitos ja muistiliitto. Tempur valikoitui vuodetoimittajaksi paitsi toimintakykyä edistävien ominaisuuksiensa niin myös muotoilun ansiosta.

”Haluamme tarjota asumisen estetiikkaa vaikka talokonseptimme onkin suunniteltu toimintarajoitteita huomioiden. Tempur sopii täydellisesti kumppaniksimme, sillä samaa materiaalia käytetään terveydenhuollon vaativimmissa kohteissa. Kotiasumisessa käyttäjä saa samat hyödyt mutta pääsee samalla nauttimaan  innovatiivisesta muotoilusta”, sanoo Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka.

Lapinjärven kunnanjohtajan Tiina Heikan mukaan Lapinjärvitalot ja Tempur on täydellinen mätsi!

Lapinjärvitaloon valittu Tempur North-vuode on inspiroitunut pohjoisen avarista maisemista ja koskemattomasta luonnosta, joten design-yhteys talojen selkeään ympäristöön kytkeytyy välittömästi. Tänä kesänä uudistuva North-vuode näyttää muotoilunsa ansiosta kuin leijuvan ilmassa, mikä yhdistyy käyttäjän kokemukseen vuoteessa nukuttaessa. Nasan aikanaan avaruuteen kehittämä erikoismateriaali luo painottomuuden tunteen, joka saattelee ihanasti uneen.

Nukkumalla parempaa toimintakykyä

”Koen Tempurin tärkeäksi kumppaniksi myös siksi, että he ovat toimialallaan pisimmällä saattamassa vuoteen hankkijaa paremman palautumisen ja toimintakyvyn maailmaan. Ja sitähän meidän asujat juuri tarvitsevat, sillä esimerkiksi muistisairaille virkistävä yöuni on erityisen tärkeää. Tempurin ja heidän jälleenmyyjiensä koulutetut nukkumisergonomian asiantuntijat ovat juuri heitä varten, joilla on erityisiä tarpeita nukkumisergonomiaan liittyen”, Heikka toteaa. Kunnanjohtajan mainitsemat koulutetut asiantuntijat löytyvät www.nukkumisergonomia.fi -sivustolta.

Asiantuntija ja Tempur messujen näyttelyhallissa

Asuntomessuilla kävijä löytää nukkumisen ammattilaiset näyttelyhallista. ”Asuntomessuilla on helppo kokeilla ja ostaa Tempuria”, sanoo Tempurin fysioterapeutti Pasi Koistinen ja jatkaa: ”Taloja kierrellessä sisustussilmä usein herää ja oman asunnon tärkeimmän huoneen ilme päivittyy mukavasti vuoteen vaihdolla. Testivoittaja Tempur on varma valinta, sitä suosittelevat muun muassa Selkä- ja Uniliitto. Kannattaa käydä kokeilemassa, jotta ymmärtää miltä hyvän sängyn tulee tuntua! Jos mietityttää, mikä TEMPUR-patja sopii sinulle, kokeile vaikka heti TEMPUR-patjanvalintakonetta tai käy lähimmässä myymälässä.

Noin 3 000 asukkaan Lapinjärvi sijaitsee Itä-Uudellamaalla, Porvoon ja Kouvolan puolivälissä. Kaksikielinen kunta on ottanut tavoitteekseen kehittää omaa toimintaansa ja ryhtyä Suomen ensimmäiseksi ihmislähtöiseksi kunnaksi. www.lapinjarvi.fi

Yli 90 maassa toimiva TEMPUR tunnetaan tutkitusti hyvinvointia edistävistä, kehonlämmön tunnistavasta materiaalista valmistetuista patjoista ja tyynyistä. TEMPUR SEALY Suomi Oy on osa TEMPUR SEALY-konsernia, joka on maailman suurin alan valmistaja. Selkä- ja Uniliiton suosittelema Tempur on myös alan johtava nukkumisergonomian kouluttaja ja osaaja. www.tempur.fi