Oikea annos designiinia voi auttaa nukahtamaan paremmin

Mitä ajattelet, kun ajattelet makuuhuonettasi? Tai nukkumaanmenoa? Jos jostain syystä välttelet vuoteeseen menoa, kannattaa kokeilla designiinin lisäämistä. Voit nimittäin olla väärin ehdollistunut vuoteeseesi.

Tempur North -vuoteen designiiniä lisää muhkea petari ja harmoniset suhteet vuoderungon, välipatjan ja sijauspatjan välillä.

Professori Markku Partinen koulutti marraskuussa Tempurin henkilöstöä, jälleenmyyjiä ja yhteistyökumppaneita koulutusohjelmassa, jonka ansiosta sänkymyyjä osaa valita entistäkin paremmin eettisesti sopivamman ratkaisun asiakkaalle. Koulutusohjelman läpäisseet voivat käyttää nimikettä koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija.

Partinen nosti luennolla esille tärkeä asian, nimittäin positiivisen assosiaation merkityksen tyynyyn, vuoteeseen ja makuuhuoneeseen liittyen. Makuuhuone on paikka, jossa meidän tulisi pääasiassa vain nukkua. Kirjan lukemisen ja rakastelun professori katsoo vielä sinne kuuluvan, mutta ei esimerkiksi tv:n katselua.

Professori Markku Partinen koulutti Tempur -sänkymyyjiä ja nosti esille ihmiskohtaamisen merkityksen myös uneen.

Professori Markku Partinen koulutti Tempur -sänkymyyjiä ja nosti esille ihmiskohtaamisen merkityksen myös uneen.

Uneen liittyy vahvasti tunnekomponentti, ja siksi vuoteen ostaminen poikkeaa muiden kulutushyödykkeiden hankinnasta.

– Surkea sänkymyyjä saattaa tulla alitajuisesti illalla sänkyyn mukaan, koska muistan ehkä hänen tylyyden tai ammattitaidottomuuden, Partinen totesi koulutuspäivillä.

Hän myös kehotti miettimään, olisiko mielekkäämpää tehdä hankinnat ja saada nukkumisergonomian opastus asiantuntevalta myyjältä, jonka kanssa keskusteluun ja kanssakäymiseen liittyy muutenkin positiivisia kokemuksia.Tällöin nukkumaanmeno olisi mukavampaa, kun sänkyyn assosioituisi positiivisia kokemuksia.

Designiini vaikuttaa tuotteissa ja asiakaspalvelussa

– Ymmärämme erittäin hyvin Tempurilla niin sanotun designiinin vaikutuksen nukkumiseen, hymyilee Arto Melanko, Tempur Suomen maajohtaja ja yksi yrityksen tuotekehittelijöistä.

Designiillä tarkoitetaan kokonaisvaltaista kokemusta tuotteista, siis nukkumisen tuotteiden muotoilua, mutta myös palveluprosessin muotoilua.

– Myynnissä käytämme konseptoituja ja testattuja menetelmiä kuten pitääkin, jotta kaikki yksilöön vaikuttavat asiat tulee huomioitua nukkumisergonomiaratkaisuissa. Mutta annamme tilaa myös persoonallisuudelle.Nöyrä toiveeni myyjillemme on aina ollut, että palvelutilanteessa kohtaisi kaksi ihmistä, eivät vain työroolit. Näin asiakkaalla olisi kotiin viemisenä vuoteen lisäksi mukava ja myönteistä virtaa tuova asiakaspalvelija – uusi kaveri.

Palvelumuotoilun haltuunoton Tempur tekee ihmisen kautta.

– Kaiken ydin on aina ihminen. Olemme erityisesti panostaneet filosofia ja systeemiajatteluun perehtymiseen hakiessamme parempia asiakaskohtaamisia.

Muutama vuosi sitten yritys esimerkiksi lennätti koko henkilöstön Kyproksen Pafokselle viikoksi ajattelemaan omaa ajatteluaan filosofi Esa Saarisen johdolla.

– Löydettiin sillä matkalla myös yritykseemme oma kieli, tai ainakin murre, Melanko muotoilee.

Taloustutkimus: Suomalaiset arvostavat Tempurin muotoilussa sijalle yksi

Erinomainen esimerkki tunnekomponentin huomioimisesta vuodemuotoilussa on Tempurin North-mallisto, jossa muotoilun keinoin saadaan isokin vuode ikään kuin leijumaan. Assosiaatio miellyttävään uneen on selvä ja North-mallisto onkin valloittanut suomalaisia makuuhuoneita erinomaisella menestyksellä.

– Antti RuuskanenNooralotta Neziri, JVG:n Jare, koomikko Matti Patronenja Lotta Harala esimerkiksi ovat valinneet North-malliston vuoteen, Melanko pudottelee nimiä pitkästä listasta oman alansa huippuja.

– Parempaa unta ja suorituskykyä lisäävien ominaisuuksien lisäksi he ovat tykästyneet muotoiluun ja yleinen palaute asiakkailta onkin, että nykyisin tulee mentyä vuoteeseen aikaisemmin.

Tämä on selkeä etu omalle hyvinvoinnille, sillä makuuhuoneen yöelämässä tarvitsemme niin unen laatua kuin riittävää pituutta.

Tyynyvalikoimassa erityisen korkean designiinipitoisuuden omaa Ombracio -tyyny, jonka neljään suuntaa levittäytyvät siivet tuovat mieleen perhosen, tai joillekin piparkakun. Muotoilu kumpuaa nukkumisergonomian ymmärtämisestä, sillä tyyny sallii nukkua mahdollisimman ergonomisesti kaikissa nukkuma-asennoissa.

Tempur Ombracio -tyyny

Tempur Ombracio -tyyny

Tyynyn nimi on johdateltu italian kielisestä halaamista tarkoittavasta sanasta.

– Leidit messuilla ja myymälöissä kyselevätkin, että onko teillä sitä italialaista rakastajaa saatavilla, Melanko kertoo monelle miellyttävästä tunneyhteydestä omaan tyynyynsä.

Myönteistä ehdollistumista makuuhuonetta ja nukkumista kohtaan varmasti lisää se, että Tempurilla nukkuvat tutkitusti tyytyväisemmät käyttäjät.

– Ei tarvitse miettiä, että olisiko jossain jotain parempaa omalle unelle tai selälle. Uniliitto ja Selkäliitto suosittelevat vain aitoa Tempuria, ja siinä on myös tarpeellinen määrä sallittua mukavuuslääkettä eli designiiniä.

Lähde: Taloustutkimus 2017

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen.