Varo huijausta! Moni myy halpajäljitelmää aitona Tempurina – Arvo paljastaa oman kokemuksensa

Muista, että vain aito Tempur täyttää sille asetetut laatutakuut.

Terveyttä edistäviä patjoja ja tyynyjä valmistavalla Tempurilla on asiakaspalautteesta huomattu, että moni yritys toimii epäeettisesti myymällä asiakkailleen ”Tempuria”, kun todellisuudessa kyseessä ovat halpajäljitelmät, joiden laatu ja terveyttä edistävät ominaisuudet jäävät kauas aidosta Tempurista.

Fakta on kuitenkin se, että halpajäljitelmät eivät yllä samalle tasolle laadussa, käyttöiässä, hengittävyydessä tai tuen antamisessa. Tempurin kaava on salainen, eli sen tasolle yltäviä jäljitelmiä ei ole olemassa.

Space Foundationin sertifikaatti on myönnetty vain Tempurille vakuudeksi alkuperästä ja laadusta. Muut ”viskoelastiset copy catit” puhuvat NASAsta, mutta ne eivät ole laadultaan NASAn tunnustamia eikä niillä ole kyseistä sertifikaattia. Ne eivät missään tapauksessa kelpaisi ääriolosuhteisiin, eivätkä ne menesty tutkimuksissa ja kuluttajakyselyissä.

Aidon Tempurin ja viskoelastisten jäljitelmien keskeisimmät erot

Aidon Tempurin ja viskoelastisten jäljitelmien keskeisimmät erot

Joulukuussa 2019 tehtyyn tutkimukseen haastateltiin 1038 henkilöä. Heistä 11 prosenttia oli kokenut huijauksen, eli heille oli myyty huonekaluliikkeissä halpajäljitelmäpatjaa tai -tyynyä Tempurina.

Arvo paljastaa oman kokemuksensa halpajäljitelmän myynnistä, jotta muutkin osaisivat kiinnittää huomiota varoittaviin merkkeihin sänkykaupoilla ja välttyä huijatuksi tulemiselta. Hän osti viime syksynä uuden sängyn liikkeestä, joka ei ole Tempurin jälleenmyyjä.

– Myyjä puhui sängystä Tempurina, mutta käytti myös jotain muita nimikkeitä, kuten ”Suomen Tempur” tai ”suomalaiseen makuun tehty Tempur”. Kaupat tehtyäni katsoin kuittia, niin siinä ei mainittu sanaa Tempur vaan Wellamo. Muistan ihmetelleeni tätä kuitin saatuani, mutten kiinnittänyt silloin asiaan sen enempää huomiota, Arvo kertoo.

Myöhemmin hän tuli maininneeksi asiasta Tempurin oman liikkeen myyjälle, jonka epäilykset heräsivät.

– Päädyin hieman googlettelemaan ja kusetustahan tuo toiminta on, Arvo toteaa.

Hän kertoo soittaneensa kyseiseen liikkeeseen tarkoituksenaan perua kaupat, mutta saaneensa sieltä tökeröä palvelua. Lopulta kaupan peruminen onnistui liikkeessä paikan päällä.

Mitä tehdä, jos tulee huijatuksi?

Kuluttajariitalautakunnan mukaan sinulla on oikeus perua tekemäsi kauppa, mikäli tavara ei vastaa sovittua: ’’Tavarassa on virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja sen ominaisuuksista tai käytöstä, jotka myyjä, aiempi myyntiporras tai joku muu on myyjän lukuun antanut.’’ Lue lisää täältä.

Varo huijatuksi tulemista. Tempurin valtuutetut jälleenmyyjät löydät täältä.

9 faktaa: Tempurin ja halpajäljitelmien suurmmat erot

1. Miksi TEMPUR®-materiaali on parempaa ja laadukkaampaa kuin tavallinen memory foam?

Tempur on ollut edelläkävijä, mitä tulee memory foam patjoihin ja tyynyihin. Yksi olennainen ero kilpailijoihimme on se, että valmistamme omat tuotteemme omissa tehtaissamme, kun useat kilpailijat ulkoistavat tuotantoaan halvan työvoiman maihin. Tämä yleensä tarkoittaa sitä, että he eivät voi pärjätä laadun seurannassa ja tuotekehityksessä. Tempurin käyttäjät* Euroopassa ovat tyytyväisempiä kuin muita patjoja käyttävät ihmiset.

*Perustuu haastatteluihin, jotka on tehty yli 24 000 patjakäyttäjän kanssa 13 Euroopan maassa vuosina 2016-2018. Tyytyväisyys on laskettu verraten tuloksia keskimääräisesti erittäin tyytyväisten Tempur-patjojen käyttäjien kanssa kaikissa 13 maassa seuraavaksi lähinnä olevan kilpailijan tyytyväisimpien asiakkaiden keskiarvoon. Lähin kilpailija tarkoittaa lähintä kilpailijaa ainoastaan suhteessa haastattelutuloksiin.

2. Loistava nukkumisergonomia ja tuki

TEMPUR®-materiaalin viskoelastinen solurakenne mahdollistaa erityisen hyvän paineen jakautumisen keholle. Kehon paino jakaantuu tasaisesti alustalle ja materiaalin paineen absorbointikyky helpottaa kehon kiputiloja. Tällöin saat nukkumisergonomian kannalta parhaan mahdollisen yöunen. Kokemusten perusteella tiedämme, että muut memory foam -patjat eivät poista painepisteitä yhtä tehokkaasti, jolloin nukkuja joutuu kääntyilemään ja uni katkeilee.

Tempurin solurakenne on ainutlaatuinen.

Tempurin solurakenne on ainutlaatuinen.

3. Häiriötön uni Tempur-materiaalilla

Katkonainen uni voi johtua materiaalin ergonomian ja ominaisuuksien lisäksi sinun itsesi tai kumppanisi liikehdinnästä. Kun kääntyilet tai liikut puolisosi kanssa sängyssä, syntyy siitä liike-energiaa, joka vaikuttaa unta häiritsevänä, mikäli alustana on tavallinen joustin- tai viskoelastinen patja.

Mitä vähemmän liikehdinnän energia vaikuttaa uneen, sen parempi. Tempur-materiaalilla liikehdinnän vaikutus on 3 % (paras absorbointikyky), kun tavallisella viskoelastisella patjalla se on keskimäärin 20 %. Sekä joustin- että tavallisella viskoelastisella patjalla liikehdinnän vaikutus nukkujalta toiselle on todella suuri.

4. Kestävää ja todistettua laatua

Tempurin patjat ja tyynyt käyvät läpi tiukan testausprosessin, sillä se on ainoa tapa, jolla voimme varmistaa, että tuotteemme toimivat ja kestävät niin kuin olemme luvanneet. Erinomainen laatu ja jatkuva kehitystyö tekee Tempurista kestävämmän kuin useat muut joustin- ja memory foam -patjat. Olemme ainoa sänkymateriaali, joka on sertifioitu Space Foundationin toimesta ja terveydenhoitoalan ammattilaiset, kuten Uni- ja Selkäliitto, suosittelevat Tempuria. TEMPUR® on saanut terveydenhuollon CE-merkinnän luokassa 1, eli se on turvallinen, terveyttä edistävä ja kestävä materiaali.

TEMPUR on NASAn tiedemiesten kehittämä pehmustemateriaali, joka suunniteltiin helpottamaan astronauttien kohtaamia G-voimia avaruuslentojen yhteydessä.

TEMPUR on NASAn tiedemiesten kehittämä pehmustemateriaali, joka suunniteltiin helpottamaan astronauttien kohtaamia G-voimia avaruuslentojen yhteydessä.

5. Ovatko kaikki memory foamit, eli viskoelastiset patjat, hyväksi selkä-, niska-, ja lonkkakivuista kärsiville?

Olemme sitä mieltä, että tavalliset viskoelastiset patjat eivät ole kovin tehokkaita, kun kyse on kivun ja paineen lievittämisestä. TEMPUR®-materiaalia on käytetty laajalti terveydenhuollossa eri puolilla maailmaa, sillä se on osoittautunut käytössä, kuluttajakyselyissä ja tutkimuksissa selvästi parhaiten painetta vähentäväksi materiaaliksi. Suomessa 20 vuoden kokemuksen perusteella TEMPUR®-materiaalin on havaittu lievittävän jännitystä kehon kivuliailla alueilla nukkumisen aikana, mikä helpottaa nukahtamista ja parantaa nukkumisergonomiaa.

Suomen Selkä- ja Uniliitto suosittelevat vain aitoa Tempuria, eivät halpajäljitelmiä.

6. Onko memory foam- eli viskoelastinen patja hiostava?

Välillä kuulee sanottavan, että tavallinen memory foam saattaa aiheuttaa hikoilua yön aikana. Tämä aiheutuu tavallisen memory foamin solurakenteesta, joka sitoo itseensä lämpöä. TEMPUR®-materiaalissa on avoin solurakenne, joka mahdollistaa materiaalin hengittämisen ja lämmön poistumisen tehokkaasti. Tästä syystä Tempur ei hiosta ja siksi sitä käytetäänkin painehaavojen ehkäisyssä. Syntyäkseen painehaava tarvitsee paineen ja kosteuden (hiki). TEMPUR®-materiaali vähentääkin painehaavojen esiintymistä.

7. Pystyykö memory foam -patjaa pesemään?

Tavallisten viskoelastisten-, joustinpatjojen sekä runkopatjojen puhdistaminen voi olla todella vaikeaa, sillä niissä on harvoin irrotettavaa päällistä. TEMPUR®-patjoissa on aina irrotettava päällinen, jolla mahdollistetaan patjan helppo puhdistus.

8. Ovatko viskoelastiset patjat liian kovia?

Tavalliset memory foam patjat voivat usein tuntua joko liian pehmeiltä tai kovilta nukkua. Tämä voi aiheuttaa epämukavuutta ja lopulta estää saamasta hyvät yöunet. TEMPUR®-materiaali on suunniteltu reagoimaan kehon lämpötilaan ja optimoitu toimimaan parhaiten huoneen lämmössä. Kun patja mukautuu aktiivisesti kehosi muotoihin, saat jatkuvaa tukea koko yön ajan. Laaja valikoima patjavaihtoehtoja takaa sen, että voit valita juuri sinulle sopivan mukavuustason. Voit tarkastella koko valikoimaamme täältä.

9. Kuinka kauan viskoelastinen patja kestää?

Tavallinen halpa viskoelastinen materiaali alkaa melko pian halkeilla ja rikkoutua, pilaten patjan tuki-, muotoutumis- ja paineenvähennysominaisuudet. TEMPUR®-patjoilla on Suomessa 15 vuoden Pro Rata –takuu. Laadukas ja aito Tempur on pitkäaikainen ja kannattava investointi terveyteen ja hyvinvointiin.

Selvitä mikä patja sinulle sopii – kokeile patjanvalintakonetta.

*Kuluttaja- ja tuotemerkkitutkimus – Sängyt – Suomi. Mantap Global. 12- 2019 (N=1038)

Lue myös