Kärsitkö allergiasta? Laadukkaat vuodemateriaalit voivat auttaa ennaltaehkäisemään oireita

Allergiaoireista kärsivän tulisi kiinnittää erityistä huomiota siihen, että makuuhuone on raikas ja pölytön. Myös vuoteen materiaaleja valitessa kannattaa olla tarkkana.

Leikkaussaleissa ja terveydenhoidossa käytettävät patjat sopivat myös allergisille.

Allergisesta nuhasta kärsii noin 20-30 prosenttia suomalaisista. Allergian hoitaminen on tärkeää, sillä hoitamaton allergia voi lisätä astman kehittymisen riskiä. Allerginen nuha oireilee aivasteluna, nenän vuotamisena ja kutinana.

Allergiaoireista kärsivän kannattaa kiinnittää kodin yleisen puhtauden lisäksi erityistä huomiota myös lakanoiden lyhyisiin vaihtoväleihin sekä patjan, tyynyn ja peiton materiaaleihin. Niissä kaikissa käytetyn materiaalin tulisi olla allergiavapaata, helppohoitoista ja hengittävää.

Myös vuodevaatteiden säännöllinen tuulettaminen on helppo keino edesauttaa terveellistä nukkumisympäristöä. Vuode kannattaakin jättää heräämisen jälkeen hetkeksi petaamatta, jotta kosteus voi haihtua vuodevaatteista ja patjasta.

Turvallinen antimikrobikäsittely

Avaruuslennoille suunniteltu materiaali sopii peittoihin ja tyynyihin.

Tempur materiaalin antimikrobi käsittely poistaa ja vähentää mikro-organismeja (bakteereja) kohteessa tuhoamalla ne joko fyysisesti tai biokemiallisesti.Käsittely toimii tuotteiden koko käyttöiän ajan eivätkä mikro-organismit sopeudu siihen tai kuluta sitä. Tempurin käyttämä antimikrobikäsittely ei ole haitallista ihmiselle tai ympäristölle.Käsittely poistaa ja vähentää myös pölypunkkeja tuhoamalla niiden ravintoketjun. Pölypunkit saattavat lisätä allergisen nuhan oireita ja esimerkiksi ihottumaa.

Tempur-materiaalin avosoluinen vaahto auttaa ilman kulkemaan materiaalin läpi niin, ettei esimerkiksi kosteus jää muhimaan tyynyyn tai patjaan. Helppohoitoista ja laadukasta Tempur-materiaalia käytetäänkin terveydenhoidon vaativimmissa kohteissa kuten leikkaussaleissa ja keskoskaapeissa. Tuotteet on suunniteltu alun perin avaruuslennoille. Siten niiden materiaalista on tehty huoltovapaata -avaruusraketeissa tyynyjä ja patjoja kun ei voi pestä tai kuivattaa. Nyt tästä ominaisuudesta hyötyy jokainen. Lisäksi Tempurin Elite ja Luxe -patjamalleissa on erityinen QuickRefresh -vaihtopäällinen, joka nopeuttaa patjapäällisen pesua ja vaihtoa. Sivulle sijoitetun vetoketjun ansiosta päällisestä irrotetaan pesuun vain sen yläosa.

Tempur tuotteet eivät voi aiheuttaa allergisia reaktioita

TEMPUR ei sisällä mitään allergisoivaa kuten villaa, latexia, jouhia, nikkeliä, terästä jne. Se on valmistettu sata prosenttisesta joustavasta vaahdosta.Periaatteessa se syntyy vain kahdesta toisiinsa sekoitettavasta nesteestä, jotka reagoivat keskenään ja muodostavat TEMPUR-vaahdon, joka koostuu miljardeista tiiviisti yhteen puristetuista pienistä, avonaisista soluista.

Tempur käyttää vaarattomimpia ja ympäristöystävällisimpiä saatavissa olevia tuotteita ja teknisiä ratkaisuja. Esimerkiksi kaikki käytetyt polyolit ovat ”käsittelyversioita”. Se tarkoittaa, että ne on puhdistettu useassa vaiheessa. Ne on muun muassa ”höyrypuhdistettu” kaikkein pienimpienkin epäpuhtauksien poistamiseksi. Korkea laatu, hygienia ja turvallisuus perustuu omiin tuotantolaitoksiin Tanskassa ja USA:ssa. Sen sijaan halpavalmisteista saatiin juurikin lukea Iltalehdestä kuinka mm. eräs kuluttaja oli tilannut Kiinasta halvalla huulipunaa ja nyt huulet ovat rakoilla. Paljon on myös kuultu tapauksia Kaukoidän tuontihuonekaluista jotka aiheuttavat ihottumaa. Sen sijaan TEMPUR on CE-merkitty, sairaanhoitotuote, luokka 1, toisin kuin mikään muu huonekalukauppojen tyyny ja patja. Taloustutkimuksen (2017 vuodebrändit)mukaan Tempur arvostettiin parhaiten allergikolle sopivaksi kuluttajien keskuudessa.

FRESH – nukkumisen puhdas kokemus

Tempur-peittojen kankaan ja täytteen erityinen FRESH-käsittely perustuu neem-puun luonnollisiin öljyihin. Tämä ainutlaatuinen käsittely antaa aktiivisen mikrobeja torjuvan tehon, joka suojaa bakteereja, hometta ja sieniä vastaan ja on 100 %:sti luonnonmukainen. FRESH-Käsittely auttaa pitämään vuodevaatteesi puhtaina ja raikkaina. USA:n Space Foundation on myöntänyt TEMPUR FIT -PEITOISSA käytettävälle FRESH-käsittelylle ”certified space technology” -sertifioinnin.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen.