Iivo Niskanen vaihtoi sänkyä ja huomasi merkittävän eron: ”Palaudun harjoittelusta nopeammin, koska uneni laatu on parantunut”

Suomen mitalitoivo Iivo Niskanen virittää kehoaan tuleviin olympialaisiin uusin opein ja panostaa unen palauttavaan voimaan.

Olympiamitalisti Iivo Niskanen panostaa nykyään hyviin yöuniin. Huippu-urheilijalle palauttavat unet ovat tärkeä voimavara.

– Aikaisemmin heräämisen syy saattoi olla puutumisen tunne selän alueella ja nyt sellaista ei tule, vaan Tempur-patja muotoutuu vartalooni täydellisesti ja antaa nukkua häiriöttä.

Iivo vaihtoi vuoteensa, tyynynsä ja peittonsa Tempurin laadukkaisiin tuotteisiin.Unenlaatu parani, sekä yölliset heräämiset vähenivät.

– Unenmäärä minulla on ollut hyvä jo aikaisemmin, mutta nyt unenlaatu on parantunut selkeästi.

Iivo Niskanen vaihtoi vuoteensa keväällä ja tulokset näkyivät heti kesällä.Harjoittelu oli tehokkaampaa ja unenlaadun paraneminen näkyi ennen kaikkea parempina tuloksina urheilussa.

Iivon nukkumista tutkittiin kyselyllä ja unipäiväkirjalla ennen sekä jälkeen vuoteen vaihdon.

– Kokemuksemme mukaan urheilija huomaa myönteiset tulokset suoristuskyvyssään melko pian, viimeistään noin kahden kuukauden kuluttua, kuvailee fysioterapeutti Pasi Koistinen Tempurilta.

Unipäiväkirjan mukaan Iivon öiset heräämiset ovat vähentyneet 70 prosentilla ja aamut, joina hän koki väsymystä, vähenivät 60 prosentilla tarkastelujakson aikana.

Nukkumiskysely kertoo, että selkäkivut jäivät pois, samoin selän jäykkyys ja puutuminen. Levotonta liikehdintää vuoteessa ei enää ole. Tavallisella patjalla nukkuessaan Iivo nukahti usein kyljellään, mutta heräsi selällään. Nyt kun sänky on oikeanlainen, myös yöllinen kääntyily vähenee.

– Oikean kokoinen ja mallinen tyyny ohjaa vartalon asennon oikeaksi. Painetta vähentävän Tempur-materiaalin ansiosta levoton liikehdintä ja kääntyily vähenevät merkittävästi. Muotoutumisen ansiosta keho saa oikeanlaisen asennon, kertoo Pasi Koistinen.

Myös peitto vaikuttaa paljolti unenlaatuun. Tempur-peitto muodostaa mikroilmaston nukkujan ja peiton väliin tasaten nukkujan lämpötilaa ja se osaltaan auttaa rauhoittamaan yöunta. Makuuhuoneen lämpötilaa voi näin laskea, vaikka jopa alle 18 asteen, sillä viileässä nukkuminen on edullista unen kannalta.

Iivo Niskanen on tyytyväinen Tempuriin ja suosittelee sitä lämpimästi.

– Nyt vasta tiedän, mitä laadukas ja palauttava nukkuminen voi olla.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen. Tämä käyttäjäkokemus on osa TEMPURin markkinointia. TEMPUR-käyttäjien kommentit ovat henkilökohtaisia, ja muilla kuluttajilla voi olla erilaisia kokemuksia TEMPUR-tuotteista.  Kärsiessäsi vakavista selkä- tai niskakivuista, ota yhteyttä lääkäriisi.