Heräätkö yöllä puolisosi liikkeisiin? Ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu

Bloggaaja Alona Kuusisto heräili ennen monta kertaa yössä. Uuden sängyn myötä kaikki nukkumiseen liittyneet ongelmat ovat kadonneet.

Yrittäjä Alona Kuusisto nukkuu nykyään yönsä levolliseti Tempur-vuoteessa.

Bloggaaja, Poseland Network -yhteisön perustaja ja poseerausvalmentaja Alona Kuusisto ei aiemmin edes tajunnut, miten huonosti hän nukkui vanhalla joustinpatjallaan.

Uni oli katkonaista ja öitä leimasivat heräily sekä kivut, puutuminen ja jäykkyys niska-hartiaseudulla ja selässä.

– Meillä oli vuoteessa yhtenäinen joustinpatja, ja puolisoni liikkeet herättivät minua usein öisin. Kun mieheni pyöri sängyssä, sai se minunkin puoleni liikkumaan. Tuntui siltä, kun olisin ollut trampoliinilla.

Hän ymmärsi tilanteen Fitness-messuilla ISKUn osastolla, jolla pääsi tutustumaan Tempur-sänkyihin ja niiden ominaisuuksiin. Iskun nukkumisergonomian asiantuntijat ymmärsivät heti, että Alonan oireet johtuivat patjan ja tyynyn sopimattomuudesta.

Alona päätti vaihtaa vuoteensa ja tyynynsä Tempuriin, ja raportoida muutoksista myös Poselandin yhteisössä ja Youtube-kanavalla.

Tempurin ansiosta heräily väheni puolella

Alonan nukkumista ennen ja jälkeen Tempuriin vaihdon mitattiin nukkumispäiväkirjalla ja unikyselyllä. Tulokset yllättivät testaajan täysin – ja kaikkein dramaattisin muutos nähtiin virkeiden aamujen määrässä.

Vanhalla joustinpatjalla virkeiden aamujen osuus testijaksosta oli vain yhdeksän prosenttia, kun Tempurilla nukuttuna aikana niiden osuus nousi 82 prosenttiin.

– Herään virkeänä ja vartalossani on kevyt tunne, Alona iloitsee.

Myös yölliset heräilyt vähentyivät puoleen entisestä.

– Nukuin täydellisesti, en herännyt kertaakaan ja aamulla oli jotenkin tosi kevyt olo, Alona kuvailee tuntemuksiaan Tempurilla nukuttujen öiden jälkeen.

10 yön tarkastelujakson aikana Alonan unen pituus kasvoi Tempur-sängyssä yhteensä 9 tuntia, eli hän sai käytännössä yhden hyvän pituisen yön verran enemmän unta.

Tempurin fysioterapeutin Pasi Koistisen mukaan tällainen vaikuttaa merkittävästi voimavaroihin ja hyvinvointiin. Lisäuni tulee tarpeen Alonan arjessa, sillä kiireinen yrittäjä pyörittää lisäksi kolmen lapsen perhettä.

– Jos ennen laskettiin, kuin paljon saattoi säästää yöunista vaikkapa työn hyväksi niin nykyisin pidetään silmällä, kuinka paljon saadaan nipistettyä unitunteja muilta toiminnoilta, hän toteaa.

”Rakastan Tempur-patjaani ja -tyynyäni”

Vanhalla joustinpatjalla Alona heräili usein puolisonsa liikkumisen vuoksi. Tempur-sängyssä moinen on vain ikävä muisto.

– Tempurilla toisen liikkuminen ei välity erikoismateriaalissa minnekään, joten uneni parani jo tämänkin seikan ansiosta. Rakastan Tempur-patjaani ja -tyynyäni, Alona hymyilee.

Sekä Alona että hänen miehensä ovat sitä mieltä, että paluuta vanhaan ei enää ole.

– Joustinpatja – vanhaa teknologiaa, huonot kokemukset, ei ikinä enää, Alona puuskahtaa.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen. Tämä käyttäjäkokemus on osa TEMPURin markkinointia. TEMPUR-käyttäjien kommentit ovat henkilökohtaisia, ja muilla kuluttajilla voi olla erilaisia kokemuksia TEMPUR-tuotteista.  Kärsiessäsi vakavista selkä- tai niskakivuista, ota yhteyttä lääkäriisi.