Heräätkö aamuisin hikisenä? 3 vinkkiä

Heikkolaatuiset vuodemateriaalit voivat lisätä epämukavia hikoilun tuntemuksia öisin.

Kuumina kesäöinä makuuhuonetta voi olla vaikea pitää tarpeeksi viileänä. Ikkunan auki pitäminen ei auta, jos ilma on lämmin yölläkin ja aamulla nouseva aurinko voi kuumentaa huoneen hetkessä. Yöllisiä hikoilun haittoja on kuitenkin mahdollista vähentää kiinnittämällä huomio muutamaan seikkaan patjan, peiton ja vuodevaatteiden valinnassa.­­

1. Valitse laadukas ja hengittävä patja- ja tyynymateriaali

Hikoilun minimoimiseksi on tärkeää varmistaa, että patja on valmistettu hengittävästä materiaalista. Tempurin patjoissa käytetty ainutlaatuinen viskoelastinen materiaali siirtää kosteutta nukkujan iholta, toisin kuin viskoelastiset halpajäljitelmät tai vaahtomuoviset sijauspatjat.

TEMPURin avonainen solurakenne on kehitetty huippuunsa, jotta tuuletus eli ilmankulku patjassa on tutkitusti parasta mahdollista luokkaa. TEMPUR-patjojen CoolTouch-päällinen imee itseensä ylimääräistä lämpöä, jolloin patja tuntuu raikkaalta ja viileän miellyttävältä. Tämä viilennysteknologia minimoi yöllistä lämpötilan vaihtelua ja vähentää kääntyilyä sekä heräilyä. Valitse sinulle sopiva patja patjanvalintakoneella.

Vaihda sijauspatja ja tyyny tarpeeksi usein

Ihmisestä kulkeutuu tyynyyn ja sijauspatjaan sekä vuodevaatteisiin hikeä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Hygienian ja hyvän nukkumisergonomian takaamiseksi tavallinen sijauspatja tulisi vaihtaa sen laadusta riippuen 2-4 vuoden välein, kun taas TEMPUR 7 cm -sijauspatjalla on peräti 15 vuoden takuu. Tyynyjen kanssa vaihtoväli on tiheämpi, 1-3 vuotta. Valitse sinulle sopiva tyyny tyynynvalintakoneella.

Allergisoimaton TEMPUR-materiaali on kehitetty huoltovapaaksi, alun perin avaruuslennoilla käytettäväksi. Vain päällistä pestään 60 asteessa. Tempurin 7 sentin paksuisella sijauspatjalla muutat tavallisen, hyväkuntoisen patjan aidoksi TEMPUR-vuoteeksi. Jos alapatja on kulunut liian pehmeäksi tai on jo kuopalla, se tulee vaihtaa kokonaan.

2. Kosteutta ja lämpötilaa säätelevä peitto luo raikkaan ja kuivan nukkumisympäristön

Jos makuuhuoneen lämpötila nousee kesällä, voi olla järkevää varata eri paksuiset peitot talvi- ja kesäkausille. TEMPUR FIT -peittojen viilennysteknologia on NASAn kehittämää ja se säätelee kehon lämpötilaa ja vuoteen kosteutta.

Peiton täytteenä on eurooppalaista untuvaa ja päällinen on 100-prosenttista puuvillaa. Peitoissa on käytetty TEMPRAKON-menetelmää, joka varastoi kehon lämpöä ja palauttaa sen tarvittaessa yön aikana. Näin ihannelämpötila voi säilyä koko yön, jolloin hikoilu vähenee. Kaikki Tempurin peitot voi tarvittaessa pestä 60 asteessa.

3. Panosta vuodevaatteisiin

Hikoilun haittojen ehkäisemiseksi on myös tärkeää valita hengittävästä ja ihoystävällisestä materiaalista valmistetut vuodevaatteet. TEMPUR FIT -suojalakana on vedenpitävä ja hengittävä. Se suojaa patjaa lialta ja kosteudelta lisäten patjan käyttömukavuutta ja -ikää. Lakana on valmistettu luonnonkuidusta, joka haihduttaa kosteutta nopeasti. Näin kehon lämpötila pysyy tasaisena.

Tempurin mallistosta löydät myös hengittävät 100-prosenttisen MAKO-puuvillaiset tyynyliinat ja lakanat, jotka on suunniteltu erityisesti TEMPUR-patjoille ja -tyynyille. Ne sopivat hyvin myös tavalliseen vuoteeseen.

 

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen.