Vieraskynässä Vantaan Astma- ja allergiayhdistyksen allergianeuvoja Marja-Riitta Kytö

Kevät on allergisille haasteellista aikaa. Siitepölyaika ei ole vielä alkanut, mutta kun pakkanen hellittää, voi jo helmikuun aikana kantautua Etelä-Ruotsista pähkinäpensaan ja Keski-Euroopasta lepän siitepölyä Suomeen. Etelä-Suomessa voi pähkinäpensaiden ja lepän kukinta alkaa jo maaliskuun alussa, mutta Oulun korkeudella vasta huhtikuussa.

Jos kärsit allergisesta nuhasta ja allergisista oireista, sinun olisi hyvä kiinnittää huomio vuodevaatteiden, tyynyjen ja patjojen materiaaleihin. Vietämme paljon aikaa sängyssä ja siksi materiaalien tulisi olla allergiavapaita, helppohoitoisia ja hengittäviä. Vuodevaatteiden säännöllinen tuulettaminen auttaa pitämään vuodevaatteet raikkaina ja terveellisinä. Pakkasilmalla tuulettaminen etenkin peittojen ja tyynyjen osalta on turvallista, koska siitepölyä ei vielä ole ilmassa. Tempur-materiaali voidaan viedä ulos myös pakkaseen ja saunaan. Kylmyys ja pakkanen kovettaa materiaalin, mutta materiaali pehmentyy lämpimässä ennalleen. Keväämmällä kannattaa huomioida tuuletusajat sateen jälkeen, kun siitepölymäärät ovat vähäisemmät.

Tempur-materiaalit sopivat erittäin hyvin allergisesta nuhasta tai ihottumasta kärsiville.

Tekstiilipäälliset ovat irrotettavissa ja vesipestävissä sekä turvallisia käyttäjille ja ympäristölle. Tempur -tuotteet eivät sisällä lateksia eikä muitakaan allergeeneja.

Siitepölytiedotteita voi seurata www.norkko.fi ja neuvonta asioissa lisätietoa Vantaan ja Keravan allergia- ja astmayhdistykseltä 050 344 5636, www.vantaakerava.allergia.fi

Vantaan ja Keravan allergia- ja astmayhdistys

Yhdistys on toiminut jo 45 vuotta allergisten ja astmaatikkojen parhaaksi alueellisena asiantuntijana. Olemme herkkä kansa ja puolet meistä on yliherkkiä, osa vakavasti allergisia ja osa herkkiä hetkellisesti. Yhdistyksemme pyrkii jakamaan allergia-astmatietoutta, sekä jakamaan neuvontaa sitä  arvitseville. Tavoitteenamme on parantaa allergia- ja astmaperheiden elämänlaatua ja toimintaedellytyksiä ehkäisemällä sairastumista ja huolehtia astmaa ja allergiaa sairastavien eduista tekemällä yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. TEMPUR-materiaalissa ei ole allergeeneja ja tuotteiden päälliset on käsitelty bakteereja ja pölypunkkeja vastaan, sekä edistämään raikkautta. TEMPUR on meille tärkeä yhteistyökumppani koska TEMPURin tuotteet ovat testattuja, turvallisia ja sopivat erinomaisesti allergikoille. Suosittelemme Tempurin tuotteita!