Ainutlaatuinen videosarja julki – kaikki vinkit hyvään uneen nyt yhdeltä sivustolta

Hyödyllistä tietoa kaikille, jotka haluavat nukkua paremmin.

Suomessa, ensimmäisenä maailmassa, on tehty videosarja antamaan infoa uniongelmista, unen merkityksestä ja opastamaan sopivien tuotteiden valinnassa.

Videokirjaston takana on korkealaatuisista ja ergonomisista tyynyistä, peitoista ja sängyistä tunnettu Tempur ja sen sisältö voidaan jakaa kahteen osaan:

1. Nukkumisergonomian neuvonta, jossa alan johtava fysioterapeutti kertoo tyynyn, patjan ym vaikutuksesta uneen, esittelee tuotteita ja vinkit valintaan.

2. Unilääkärin vinkit, jossa esitellään mm. unen merkitys ja huolto sekä motivaatiota ja keinot nukkua paremmin ja pitemmin.

Nyt Tempur on julkistanut videokirjaston ensimmäisen osuuden, jossa fysioterapeutti ja nukkumisergonomian asiantuntija Pasi Koistinen kertoo lyhyillä videoilla nukkumisen apuvälineistä, niiden vaikutuksesta ja siitä, miten valita itselle parhaiten sopiva tyyny, patja, peitto ja sänky.

Toinen osa, Unilääkärin vinkit, julkaistaan myöhemmin kesällä. Tässä näet kirjaston kolme ensimmäistä videota, ja lisää voit katsoa täältä.

1. Kuinka valitsen itselleni tyynyn?

Tyynyn valinta on aina yksilöllistä, kuten vaikkapa kenkien. Tyynyn valinnassa onnistut parhaiten, kun sovitat tyynyä vuoteessa, jonka jousto-ominaisuudet ovat oman vuoteesi kaltaiset. Tyynyn valintaan vaikuttavat muun muassa nukkuma-asento, hartioiden leveys, kaulan malli sekä patjan upottavuus.

2. Kylkimakuulla nukkujalle Tempur Original -tyyny

Anatomisen muotoilun ja painetta vähentävien ominaisuuksien ansiosta Tempur Original ennaltaehkäisee niska- ja hartiaseudun kiputiloja.

3. Selin- ja kylkimakuulla nukkujalle Tempur Millennium -tyyny

Tempur Millennium-tyynyä suositellaan etenkin niskasäryistä kärsiville ja kaikille, jotka tarvitsevat tyynyltä voimakasta ja egonomista tukea.

Oikeanlainen tyyny, patja ja peitto ovat todella tärkeitä hyvinvointimme kannalta. Tutustu Tempurin videokirjastossa nukkumisergonomiaan ja kehitä nukkumistasi sekä hyvinvointiasi.

Hyvä nukkumisergonomia parantaa unta, joka on henkisen ja fyysisen palautumisen lähde. Oikeanlainen nukkumisasento ennaltaehkäisee ja vähentää niska- ja selkäkipuja.

Nukkumisergonomiaan vaikutetaan ennen kaikkea tyyny-, peitto ja patjavalinnoilla. Väärän kokoinen ja/tai muotoinen tyyny on selkeä niska-hartiaseudun vaivojen pahentaja, ja monissa tapauksissa jopa niiden alkusyy.

Vääränlainen tyyny voi myös häiritä unta ja pahentaa unettomuutta. Samoin liian vanha ja kulunut patja aiheuttaa tai jopa pahentaa selkäoireita ja varmasti häiritsee nukkumistasi. Lämpötilaa tasaava peitto puolestaan säätää ja ylläpitää kehon optimilämpötilaa, mikä auttaa parantamaan unen laatua.

Mikäli sinulla on hoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelin- tai vireystilaongelmia, on hyvä keskustella hoitavan lääkärin tai terapeutin kanssa hoitoasi tukevasta nukkumisergonomiasta ja sinulle sopivista tyyny- ja patja-valinnoista.

Artikkelit ja blogit on tuottanut hyvän unen asiantuntija TEMPUR yhteistyökumppaneineen.